SOLBACKA vm 1950

 150366.jpg

Talo oli aiemmin ollut vanhemman helsinkiläispariskunnan loma-asuntona. Historia kertoo, että paikalle oli -30 luvulla rakennettu torppa joka tuhoutui tulipalossa -49. Se mitä jäljelle jäi oli säilytetty ja rakennettu sitten hieman lisää. Näin talosta tuli perinteinen rintamamiestalo. Taidamme olla 3net omistajat? Solbackassa on 3 kerrosta, kellarissa 2 huonetta (tuleva Monttu-baari ja kodinhoitohuone), keskikerros jossa juostaan hormin ympäri huoneesta toiseen,eli keittiö, makuuhuone, ruokahuone, eteinen ja kph/wc. Yläkerrassa tulee olemaan makuuhuone ja olohuone, niin ja ne tyypilliset sivu-ullakot

(Rintamiestaloihin voit tutustua www.rintamamiestalo.net  -sivuilla).

Solbacka omasi ostettaessa marraskuussa -06 kylmän kesäveden, kuivawc:n styroksiseinillä, keittiön vuodelta -86 (talon modernein huone). Talo oli todella hyväkuntoinen, ryhdikäs ja hyvinhoidettu, yläkerta rakentamaton, alkakerran huoneet asuttavassa kunnossa, eteinen iso mutta kylmä, pieni ruma kuisti ja surullinen väri seinissä...Ulkoasultaan ei niin kovin kaunis - mutta lupaava! Neliöitä noin 200, lisäksi 10 neliön saunamökki (juu siis sellainen mitä olen aina inhonnut...), vanhan navetan perustukset, pressutalli ja ah, piha etelärinteessä. Talo ostettiin niin, että edellisen omistajan sänkykin lakanoineen kuului kauppaan.

Mielestäni (Sari) -50 luvun talot ovat uusimpia mitä mitä tälläinen vanhojentalojen-friikki voi hankkia - niin ja sitten taas ammattirakentajan (Timo) mielestä vanhempaa/huonokuntoisempaa emme ehdi/jaksa kunnostaa. Toisaalta, jos toinen on superpedantti työnsä jäljestä ja toinen taas 110%väritviivatsävytsisustajajalatilmassa-tyyppi niin tämä oli kumpaakin tyydyttävä ratkaisu. Kyllähän tänne Jugendia mahtuu ;-).